Műfű falra ragasztva – miért tenne bárki is ilyet?

Amikor a modern lakberendezési trendekkel ismerkedünk olyan dolgokba botlunk, mely talán meghökkentő lehet első ránézésre. Számos technológiai újítás például elkápráztat minket, az ember időnként újra ledöbben, hogy ma már ilyen is van. Okos otthonok, távirányítós eszközök – mégis úgy vágyunk a zöld természet kedves érintésére mindezen csodák közt, mint egy falat energia szeletre a Margitsziget-kör után! A műfű ezen igényünk révén törekedett be az otthonokba, ahogy a víz is utat tör magának idővel a sziklák közt. A mai modern lakberendezési trendekben igen is helye van a szintetikus gyepnek, ráadásul nem is csak a megszokott helyén, a földön, hanem akár a falakon is!

A műfű falra felvíve nem feltétlen az ízléstelen, plafon felé törekvő gyapjas gyeptégla, annál sokkal igényesebb, ízlésesebb, különlegesebb is lehet. A modern lambériákat sem kell feltétlenül fagerendák szoros soraként elképzelni, manapság már különféle geometriai mintákban is fel lehet építeni egy ízléses lambériát, mely faltól való távolságából adódóan ideális felületet biztosít annak is, hogy ahol a fa-mozaik megszakad, műfűvel pótolják ki a hézagokat.

Ebből fakadóan a természetes anyagok, a fa és a fű kombinációjaként létrejöhet egy stílusos, kortárs lakberendezési trendekhez is passzoló élettel teli fali dekoráció. A műfű bár nem természetes anyag, de nem is azokra az idejétmúlt termékekre kell ez alatt gondolnunk, melyek első ránézésre műnek tűntek. Olyan pompás műfüves gyeptéglák kaphatók ma már a piacon, melyek a szálak hosszában, vastagságában, színében is eltérnek, ebből fakadóan jóval természetesebben és élethűbben néznek ki, mint elődeik.

Vélemény, hozzászólás?