Hogyan javítják a beázott telefonokat?

Fontos, hogy azonnal egy iPhone szerviz vegyen gondozásába a beázott készüléket, mert csak ott tudják gondosan darabjaira szedni, és az alkatrészeket egyenként letisztítani.
Nem csak akkor történik beázás, ha például a vízparton egyensúlyoz valaki a csúszós köveken és beleesik telefonnal a zsebében a vízben. A telefonunk már attól is beázhat, hogy minden nap a fürdőbe visszük magunkkal, hogy tusolás közben zenét hallgassunk. A nagy páratartalom hatására ugyanis ugyan úgy beázás jeleit tudja mutatni egy mobiltelefon, mintha vízbe ejtették volna. Ilyen esetekben ugyan úgy szükség van szekértő kezekre a javításhoz, ezért tanácsos az iPhone szerviz felkeresése.
Általában a tisztítást korróziógátló tisztítófolyadékkal végzik. Ha olyan súlyos beázás történt, és még az oxidáció is elkezdődött, akkor ultrahangos tisztítóberendezésben is kimossák a sérült telefont, mivel a víz vezetőként működik, és az elektromos eszközökben zárlatot képesek okozni.
Az alaplap van elsősorban veszélyeztetve a beázásos esetekben. A telefonoknak először eltávolítják az akkumulátorát, majd egy ultrahangos tisztítóberendezés segítségével átmossák a készüléket, azaz eltávolítják az oxidréteget.

Vélemény, hozzászólás?