Még mi kellhet az elsősegély dobozodba?

A szabvány szerinti elsősegély doboz a gépkocsi méretétől és utasainak számától függően van összeállítva, egy átlagos ötfős személyautó számára a „B” típus a kötelező, mely tartalmaz kötszereket, jódos fertőtlenítőszereket, sebtapaszokat stb.
Tehát pusztán felületi sérülések kezelésére alkalmas ez az elsősegély doboz, tulajdonképpen ennek tartalma kérhető csak számon minden személyautó tulajdonosától. Azonban ez ahogy már említettem is, egy komolyabb helyzet esetén nem elegendő, talán még addig se, míg kiér a mentő.
Mit csináljunk extrém esetekben, ha mondjuk égési sérülést szenvedett valaki? Vagy ha a tél kellős közepén a hó fogságába esik a ember, és nem tud tovább haladni és kezd kihűlni a teste? Vagy ha lefullad az autó?
Számos olyan eshetőség van, melynek kezelésére nem alkalmas a sima elsősegély doboz, így szükségszerűvé válik extra tartozékok beszerzése. Az izolációs fólia arany illetve ezüst oldala segít a test melegítésében illetve hűtésében, az égési sérülésekre többféle kiszerelésben lehet tisztítószert kapni, ami segíti a bőrt hűteni és segít megakadályozni a fertőzéseket. Emellett érdemes szemmosót, betadine-t és vontatókötelet is beszerezni a ládánk készlete mellé.

Vélemény, hozzászólás?