Még mi kellhet az elsősegély dobozodba?

A szabvány szerinti elsősegély doboz a gépkocsi méretétől és utasainak számától függően van összeállítva, egy átlagos ötfős személyautó számára a „B” típus a kötelező, mely tartalmaz kötszereket, jódos fertőtlenítőszereket, sebtapaszokat stb. Tehát pusztán felületi sérülések kezelésére alkalmas ez az elsősegély doboz, tulajdonképpen ennek tartalma kérhető csak számon minden személyautó tulajdonosától. Azonban ez ahogy már említettem is, egy komolyabb helyzet esetén nem elegendő, talán még addig se, míg kiér a mentő. Mit csináljunk extrém esetekben, ha mondjuk égési sérülést szenvedett valaki? Vagy ha a tél kellős közepén a hó fogságába esik a ember, és nem tud tovább haladni és kezd kihűlni[…]

Continue reading …

3D nyomtatott rögzítő törött kézre

Volt már önnek eltörve a keze? Emlékszik még milyen rossz érzés mikor hetekig nem tud rendesen tisztálkodni benne? Képzelje van megoldás! Az új technológiák alkalmazásával könnyen előállítható egy olyan lyukacsos alakú rögzítő, melynek viselete kényelmes, szellőzik és a tisztálkodás is könnyen elvégezhető benne. A 3D nyomtatással készülő rögzítő törött kézre egy forradalmian új megoldás, mely sokak számára adhat egy komfortos viseletet a gyógyulás alatt. A rögzítő könnyen szellőzik, mert a lyukakon át a levegővel érintkezhet a bőr. Az anyaghasználat és a szellőzés miatt akár fürdeni is lehet benne, tehát a beteg tisztálkodása a gyógyulás alatt is megoldott.

Continue reading …

Párterápia a sztároktól sem idegen

A párkapcsolati problémák nem csak az \”átlag\” embereket érintik, hanem a sztárok világában sem ismeretlen. Sőt a a nagyobb népszerűség által kialakult életforma gyakran magával hozza a nehezebb párválasztást és az együttélést is. De nem csak a sztárok kiváltsága a párterápia és párkapcsolati tanácsadás, ezért mindenkinek javasoljuk, hogy párkapcsolati problémák esetén fontolja meg egy pszichológus felkeresését, hiszen egy szakember segítsége sokszor hozhat olyan fordulatot az életünkben, krízis helyzetben vagy akár párkapcsolati válság esetén, mely biztosan megéri számunkra. Ilyen pszichológust találhat Budapest belvárosában is akár, ahol könnyen megközelíthető helyen, családias környezetben történik a tanácsadás.

Continue reading …