A modern kor véleménye a street workout elemek általi edzésről

A modernkori felfogás a fittségről és a test karbantartásáról némiképp megváltozott. A 20. századdal átalakult az emberek élete, sokkal nagyobb lett az igény arra, hogy a testi adottságainkat kimaxoljuk. Ennek nem csak az az oka, hogy az emberek erkölcsi állapota romlásnak indult. Bár nyilván nagyobb a motiváció az előnyös vonalak megtartására, ha szem előtt tartjuk lenge öltözetünkkel a testünket. De van valami más, szociális dolgokkal magyarázható oka is annak, hogy miért lett a modern testkultusz ilyen hangsúlyos. Ez pedig az, hogy ma már komoly kifogás kell ahhoz, hogy az ember ne mozogjon.

Az edzőtermek, a street workout elemek világában már valóban nincs oka senkinek arra, hogy felhagyjon az egészséges mozgással és a tunyaságot válassza. Bár vannak alkati dolgok, de az igazság az, hogy ha valaki megerőlteti magát egy kicsit, akkor még ha nem is lesz élsportoló, de arra biztosan lesz lehetősége, hogy kimenjen egy parkba futni, vagy akár lesétáljon és elvégezzen pár gyakorlatot a street workout elemek segítségével. Ma már se konditerem bérletet nem kell vásárolni, se nem kell élsportolónak lenni ahhoz, hogy előnyös alakot érjünk el, hiszen a street workout elemekkel ezt mindenki megtudja valósítani.

A jóléti társadalom eredményeképpen nagy a válogatási lehetőségünk: különféle élelmiszerek széles sora áll rendelkezésünkre, ezek közül nyugodtan választhatjuk azokat, amelyek egészségesek. A parkokat sorra újítják fel, ezekben az új kültéri elemek között vannak már gördeszka pályák, pumptrack pályák, illetve a fitneszgépek kültéri másai, az úgynevezett street workout elemek melyeket szabadon, korlátlanul használhatunk.

Vélemény, hozzászólás?